Termék kategóriája: Könyv, Újság»Gasztronómia
A Befőzés ABC-je (Keszi-Harmath Erzsébet) 1973 (8kép+tartalom) | Termékkód: 1062334398 |
|
|
A Befőzés ABC-je (Keszi-Harmath Erzsébet) 1973
Kaleidoszkóp sorozat 22.kötet
fém tűzőkapcsos a kötése , külföldi kiadás
belül több lap halványan foltos
kívül a borító kissé viseltes-kopottas és enyhén foltos
kiadó : Cres Könyvkiadó , Bukarest
kiadás Éve : 1973 , 17.000+115 példány
nyelve : Magyar , illusztrálta: Mihail Gion
azonosító : nincs neki
típus : gasztronómia
oldalak száma : 220+4 oldal a borítóval együtt
mérete : 12.5 x 10 x 1 cm és 96gramm
készítette : Intrepinderea Poligrafica Cluj (398/1973)
eredeti ára : 5.- Lei
tartalom :
A helyes táplálkozás egyik legfőbb jellemzője a változatosság. Nem mindenik élelmianyag áll azonban rendelkezésünkre egész évben frissen. Ilyenek a zöldségfélék és a gyümölcsök. Ezeket tartósítanunk kell. Igaz, erről az élelmiszeripar nagymennyiségű és változatos konzervvel, mélyhűtött áruval gondoskodik. Mégis szükség van a befőzésre a háztartásokban is. E könyvecske 178 recepttel kíván a háziasszonyok segítségére lenni a befőzésnél, a takarékos és gyors munkánál.
tartalomjegyzék :
Bevezetés 5
A gyümölcs- és zöldség feldolgozás jelentősége és célja 7
A jó konzerválás feltételei 10
A befőzésre szánt termény 10
A befőzéshez szükséges edények és eszközök 15
Az eltartó edények 18
Az eltartó helyiség 21
A feldolgozás módja 23
A gyümölcsök és zöldségfélék feldolgozása egészben vagy feldaraboltan 23
Párolt termények, befőttek 23
A gyümölcs húsának feldolgozása 31
A gyümölcs levének feldolgozása 37
Ecetben eltett termények 41
Tejsavas erjedéssel konzervált termények 44
Vegyi konzerváló anyagok 46
A gyümölcs- és zöldségfeldolgozás melléktermékei 48
A raktározás idején fellépő betegségek és leküzdésük módja 49
A zöldségfélék befőzése 53
A paradicsom 53
A paprika 60
A tojásgyümölcs 69
Az uborka 72
A káposzta 79
A tök 87
A zöldpaszuly 88
A zöldborsó 93
A sóska 94
Fűszernövények 96
A martilapu 99
A gomba 102
A gyümölcsök eltevése 105
Gyümölcsök eltevése, leves, mártás, tészta készítéséhez 105
Párolt termények (befőttek, kompótok) 108
Kompót, kevesebb cukorral 112
Gyümölcsízek 121
Kocsonyás gyümölcsízek, dzsemek 129
Cukor gyümölcsök 141
Kristályosított (kandírozott) gyümölcsök 148
Gyümölcssajt 148
Gyümölcslevek 150
Gyümölcsszörpök 155
Gyümölcskocsonyák 160
Gyümölcsborok 161
Gyümölcslikőrök 170
Citrom eltartása 174
Ecet készítése 175
Szárítás, aszalás 177
Természetes szárítás, aszalás 178
Mesterséges szárítás, aszalás 179
Zöldségfélék szárítása 182
Gyümölcsaszalás 188
Zöldség- és gyümölcsaszalványok további kezelése, raktározása 196
Betűrendes tárgymutató 201
tartalom 211
8db képet töltöttem fel róla :
imgbox.com/g/i91nJc6nU5
minden külön fényképezve azt adjuk ami a képeken van nem másikat
személyes átadás csak Budapesten , vidékre Posta
Eladó helye: Magyarország budapest (1188)
Szállítási feltételek: A szállítási költséget a vevő fizeti
Árverés vége: 2025. Jan. 04. 16:18 Termék megtekintve: 71 |